duminică, 28 iulie 2013

Aluat de tarta

Ingrediente:
- 150 gr unt tinut la rece;
- 300 gr faina alba;
- 1 lingurita zahar;
- 8-9 linguri apa;
- 1/2 lingurita sare.
Faina, sarea si zaharul se amesteca intr-un bol. Se adauga treptat cubulete de unt, apoi se framanta cu mana timp de 5 minute. Se adauga si apa, apoi se continua framantarea pana obtii un aluat omogen. Aluatul va trebui sa stea cel putin 30 de minute in frigider, inainte de a fi intins. Pe masa imprastie putina faina, apoi intinde aluatul cu un sucitor, pana cand va avea marimea tavii. Pune aluatul in tava de tarta (si marginile trebuie acoperite cu aluat), inteapa-l de cateva ori cu furculita, apoi mai da-l 20 de minute la rece. Se adauga umplutura, apoi se da la cuptor. Aluatul se preteaza mai mult pentru tarta aperitiv (sarata). Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu