duminică, 28 iulie 2013


Prajitura cu ciocolata si cirese

Ingrediente:
- 1 cana faina;
- 2 linguri cacao;
- 2 lingurite praf de copt;
- 1,5 cani zahar;
- 1/2 cana lapte;
- 180 gr unt;
- 3 oua;
- 1 compot de cirese.
Glazura:
- 1 cana frisca;
- 50 gr unt;
- 200 gr cacao;
- 1/2 ceasca zahar;
- 100 gr ciocolata neagra simpla.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga galbenusurile, untul si zaharul, si se amesteca pana cand zaharul este topit. Se adauga faina si praful de copt, iar la final laptele si cacaoa. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 30-35 de minute (180 grade C). Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se taie pe mijloc (ca si cand ai vrea sa faci un tort). Ambele parti ale blatului se insiropeaza cu sucul de la compot.
Se pregateste galzura: ciocolata neagra se topeste la bain marie, apoi se amesteca cu celelalte ingrediente, pana obtinem o crema. Se pune un blat, se unge cu 1/2 din glazura rezultata, se imprastie ciresele, al doilea blat, iar la final restul de glazura. Se lasa la rece 2 ore inainte de servire. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu