duminică, 28 iulie 2013


Mancarica de vinete

Ingrediente:
-          3 vinete;
-          500 gr rosii;
-          3-4 linguri ulei;
-          2 lingurite faina;
-          1 lingurita zahar;
-          3 catei usturoi;
-          Patrunjel, sare si piper.
Se taie vinetele cubulete si se oparesc in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute. Se scurg bine de apa, se trec prin faina, apoi se prajesc in uleiul incins. Le scoatem pe hartie absorbanta. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie bucatele. Calim si usturoiul in putin ulei, adaugam rosiile, zaharul, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si lasam pe foc 4-5 minute. Vinetele se pun intr-un vas, se toarna sosul deasupra, apoi se dau la cuptor 25-30 de minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu