duminică, 28 iulie 2013


Placinta cu mamaliguta

Ingrediente:
- 1 cana mamaliga;
- 2 vinete mari;
- 2 catei de usturoi tocati;
- 1 pumn de busuioc proaspat, tocat;
- 500 gr sos de rosii;
- 1 lingura ulei de masline;
- 200 gr mozarella;
- 1 ardei gras rosu tocat marunt;
- sare si piper.
Intr-un bol se pune apa rece, o lingurita de sare si vinetele tocate cubulete mici. Se lasa 20 de minute, dupa care se scot vinetele si se lasa la scurs. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam usturoiul, vinetele si lasam pe foc 10 minute (amestecam din cand in cand pentru ca vinetele sa nu se lipeasca).  Se adauga si sosul de rosii, busuiocul, ardeiul rosu, 1/2 cana apa si un praf de sare, se lasa focul mic, se acopera cu un capac si se lasa la fiert 25 de minute (verificam din cand in cand sa nu ramana fara lichid si sa se lipeasca de tigaie). Intre timp se prepara mamaliga cu o lingurita de sare. Mamaliguta trebuie sa nu fie foarte tare. Intr-o tava de cuptor se pune amestecul de vinete, iar pe deasupra se toarna mamaliguta. Se acopera cu mozzarella si se da la cuptor pentru 10 minute. Se serveste fierbinte, cu putin busuioc tocat deasupra. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu