duminică, 28 iulie 2013

Rulada cu mac

Ingrediente:
- 1 kg faina;
- 5 oua;
- 100-150 gr unt;
- 30 gr drojdie;
- 500 gr mac;
- coaja rasa de la 1 lamaie;
- 2 pahare lapte;
- 1 praf sare;
- 2 pahare zahar.
Se pune drojdia in laptele cald, apoi se incorporeaza in jumatate din faina. Cand coca isi dubleaza volumul se adauga sarea, 2 galbenusuri frecate cu 1 pahar de zahar, restul de faina si untul topit. Aluatul este gata  cand se desprinde de peretii vasului. Se acopera cu un prosop si se lasa la cald, sa creasca. Macul se pune in apa clocotita, se da 1 minut in clocot, dupa care se scurge si se amesteca cu 1 pahar de zahar, coaja rasa de lamaie si cu 2 oua. Aluatul se intinde pe masa (grosime 1-2 cm), se presara macul, se ruleaza si se pune intr-o tava unsa cu unt. Inainte de a da tava la cuptor se unge rulada cu ou si se inteapa in cateva locuri. Se da la cuptor 25-30 de minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu