marți, 30 iulie 2013

Pizza rustică (ţărănească)

INGREDIENTE
Blat:
450 g faina
25 g drojdie( 7 g drojdie uscata)
4 linguri ulei
220 ml lapte
1 ligurita rasa sare
1 lingurita rasa zahar
1 praf de copt
Topping:
200 g mozzarella
300 g sunca
300 g salam uscat picant
100 g masline feliate
300 g Emmentaler
2 g oregano
15 ml ulei
Sos :
400 g rosii piure
10 g zahar
2 g oregano Kotany
30 ml ulei de masline aromat
sare
Mod de preparare :
Aluatul l-am preparat in masina de paine, dar se poate face si cu mana.
Introducem in masina de paine, pe rand laptele, sarea, uleiul,faina amestecata cu praful de copt, drojdia si deasupra zaharul.
Programam masina pe programul de framantat si dospit aluat Dough si o lasam sa-si faca operatiunile.
Cand aluatul este gata , il rasturnam din cuva ,pe masa presarata cu faina si intindem aluatul cu mainile pina ajunge la dimensiunea unei tavi mari de aragaz.
Mozzarella-mini o taiem in doua, sunca o taiem fasii iar salamul, felii.
Dupa ce am tapetat tava cu hartie de copt ,asezam blatul de pizza, pe care il vom unge cu sosul de rosii preparat , amestecand toate ingredientele.
Asezam apoi feliile de salam si fasiile de sunca, peste sos.Jumatatile de mini -mozzarella si feliile de masline , urmeaza.
Apoi radem cascavalul deasupra.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit ,in prealabil ,la 160 de grade, pentru aproximativ 60 de minute , pina se rumeneste frumos deasupra.
La servire, cine doreste mai poate adauga diferite sosuri….
Pofta mare !
Pizza rustică (ţărănească)Pizza rustică (ţărănească)Pizza rustică (ţărănească)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu