duminică, 28 iulie 2013

Musaka de cartofi cu soia

Ingrediente:
-          4 morcovi;
-          1,5 kg cartofi;
-          150 gr soia granule;
-          4 cepe;
-          1 catel usturoi;
-          2 linguri margarina;
-          1 legatura marar;
-          3 linguri faina;
-          Ulei;
-          Sos de rosii;
-          Sare si piper.
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb, pasandu-se apoi ca un piure. Se adauga in piure morcovii rasi, sare, piper si margarina. Intr-o tava incingem uleiul. Se caleste ceapa tocata cu soia timp de 2-3 minute, se adauga 1 cana apa si mararul tocat si asteptam pana ce soia se umfla. Se ia o tava si se unge cu ulei si faina. Se pune intai un strat de piure, apoi unul de soia, inca unul de piure, inca unul de soia, pana se termina compozitia. Usturoiul se taie felii si se caleste intr-o lingura de ulei. Se adauga in tigaie ½ lingura de faina, se amesteca si se stinge cu o cana de apa calda. Se lasa sa dea in clocot si sa scada putin, apoi se toarna peste musacaua din tava. Tava se da la cuptor, la 180 grade, timp de 30 de minute. Se serveste calda, cu sos de rosii pe deasupra. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu