duminică, 28 iulie 2013

Dulce de leche

Ingrediente:
- 400 ml lapte condensat indulcit;
- un praf de sare.
Incalzim cuptorul la 200 grade C. Turnam laptele intr-o oala de yena (nu foarte mare, cat sa intre laptele), presaram putina sare deasupra, acoperim cu folie de aluminiu si o punem intr-o tava inalta pe care o umplem cu apa fierbinte (pana la 3/4 din inaltimea vasului de yena). Se coace 1 ora, se da folia de aluminiu la o parte, si se mixeaza pana la omogenizare. Punem o alta folie de aluminiu si o dam din nou la cuptor, tot in apa fierbinte, timp de 1 ora. Se verifica din cand in cand apa din tava, sa nu ramana fara. Se mai repeta aceasta procedura de 2-3 ori pana cand laptele se transforma intr-o crema caramelizata, maronie. Dolce de leche are nevoie de 3-4 ore de copt la cuptor. Cand este gata se toarna in recipiente pentru servit sau se foloseste ca glazura. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu