miercuri, 31 iulie 2013

Pui cu alune la cuptor

Ingrediente:
- 1 pui intreg sau 16 aripioare;
- 1 lingura sare;
- un praf piper negru;
- 1/2 lingurita piper cayenne;
- 1 lingurita boia de ardei iute;
- 1 lingurita praf de usturoi;
- 1 lingurita oregano;
- 3-4 linguri de maioneza;
-  lingura mustar Dijon;
- ulei;
- 150 gr alune.
Puiul se portioneaza si se indeparteaza toata pielea. Alunele se zdrobesc cat mai marunt. Se amesteca alunele cu restul condimentelor, iar mustarul cu maioneza intr-un vas separat. Fiecare bucata de pui se da prin amestecul de maioneza, apoi prin amestecul de alune.
Puiul se aseaza intr-o tava de cuptor, captusita cu hartie de copt, si se stropeste cu cateva picaturi de ulei. Se da tava la cuptor, pentru 60 de minute, la 180 grade C. Se serveste fierbinte, alaturi de o garnitura la alegere. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu