duminică, 28 iulie 2013

biscuiti colorati

Ingrediente:
- 300 gr faina;
- 2 linguri cacao;
- 1 lingurita praf de copt;
- un praf de bicarbonat de sodiu;
- un praf de sare;
- 50 gr unt, la temperatura camerei;
- 1 cana zahar;
- 2 oua;
- 2 linguri lapte batut;
- 2 lingurite otet de mere;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 1 lingura colorant alimentar rosu.
Umplutura:
- 250 gr crema de branza, dulce;
- 100 gr unt;
- 2 cani zahar pudra;
- 1/2 lingurita extract de vanilie.
Preparam blatul: se amesteca faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un castron mare amestecam untul si zaharul, pana se dizolva zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi laptele batut, otetul, extractul de vanilie si colorantul alimentar. Se pune si amestecul de faina si se freaca pana compozitia este uniforma.
Se ia o tava in care punem hartie de copt. Din aluatul obtinut luam cu o lingura si punem pe hartia de copt, lasand spatii intre biscuiti, deoarece aluatul se mai intinde in tava. Se dau la cuptorul incins la 180 de grade C, pentru 10 minute. Biscuitii trebuie sa fie fragezi, cu exterior usor crocant. Se lasa la racit.
Preparam umplutura: cu ajutorul mixerului se amesteca branza, untul si vanilia pana la omogenizare. Se adauga si zaharul pudra, amestecand la viteza mare cateva minute. Se ia putina umplutura si se pune intre doi biscuiti raciti. Pentru ca este atat de cald afara, se recomanda sa tii biscuitii la rece timp de 2 ore inainte de servire. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu