miercuri, 31 iulie 2013

Gastronomie: Inghetata tiramisu 

 
Pentru ca a venit canicula in fiecare zi va vom prezenta cate o reteta de inghetata. Ce poate fi mai racoritor decat o inghetata?

 

Inghetata tiramisu

Ingrediente:

200 gr frisca lichida

250 gr mascarpone

3 galbenusuri

100 gr vechi pudra

2 Ness lichid

Mod Timp de preparare

Mixam frisca pana se intareste. Frecam nessul cu o lingurita de zahar si un strop de apa fiarta pana devine cremos si il adaugam la compozitia de frisca. Omogenizam.

Ouale cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Le punem intr-un vas pe bain marie pana incep sa se ingroase. Le lasam sa se raceasca apoi incorporam mascarponele in crema de oua.

Amestecam cu frisca.

Punem crema rezultata intr-o caserola si o dam la congelator peste noapte. Scoatem din congelator cu 5-10 minute inainte de servire. Punem intr-un bol si decoram cu piscoturi de sampanie si cacao.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu