6 alimente care menţin tinereţea
Merita citit
Tinereţea nu e veşnică, dar depinde de tine cât de mult poţi să o
prelungeşti. Iar cea mai la îndemână armă pentru a opri timpul în loc e
regimul de viaţă. Specialiştii englezi vă spun ce alimente e bine să
consumaţi.
Organismul fiecăruia dintre noi are nevoie de antioxidanţi deoarece aceştia previn apariţia ridurilor, a celulelor canceroase şi menţin sănătatea pielii. Şi cum cei mai mulţi se găsesc în fructe şi legume, iată ce trebuie mănânci pentru a rămâne tânăr:
Organismul fiecăruia dintre noi are nevoie de antioxidanţi deoarece aceştia previn apariţia ridurilor, a celulelor canceroase şi menţin sănătatea pielii. Şi cum cei mai mulţi se găsesc în fructe şi legume, iată ce trebuie mănânci pentru a rămâne tânăr:
Murele.
Conţin
rutin, un flavonoid care poate bloca efectele unei o enzime responsabile
pentru formarea cheagurilor de sânge. Acesta reduce considerabil riscul
de atac de cord sau accident vascular cerebral.
Roşiile.
Sunt
bogate în licopen, un antioxidant care poate combate radicalii liberi.
Este dovedit faptul că licopenul are capacitatea de a te proteja
împotriva unor forme de cancer, inclusiv cancerul pulmonar. Acesta se
gaseşte în roşii şi în pasta de roşii, marele beneficiu fiind acela că
efectele lui sunt activate de caldera.
Vinetele.
Dacă
îţi plac aceste legume, atunci ai noroc. Coaja violet a vinetelor este
dovada puterii antioxidanţilor pe care îi conţine. Vinetele sunt una din
cele mai bune surse de nasunin, un antioxidant care blochează
răspândirea celulelor canceroase. Nasuninul poate încetini evoluţia
bolii Alzheimer prin înlăturarea efectelor radicalilor liberi la nivelul
neuronilor.
Ardeiul roşu.
Este
benefic pentru sistemul imunitar deoarece este o sursă excelentă de
vitamina C. Vitamina C stimulează producerea de celule albe şi are
capacitatea de a te păstra tânăr.
Varza de Bruxelles.
Este
una dintre cele mai bune surse de sulf. Celulele umane sunt dotate cu
talentul de a lupta împotriva aberaţiilor genetice care duc la apariţia
tumorilor, iar compuşii bogaţi în sulf determină menţinerea acestei
capacităţi naturale. Sulful din varza de Bruxelles şi din legumele
înrudite cu aceasta pot bloca enzimele, care determină creşterea
tumorilor.
Busuiocul.
Conţine
cantităti mari de eugenol. Acest compus blochează capacitatea celulelor
canceroase de a se diviza şi stimulează autodistrugerea acestora în
cancerul de col uterin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu