duminică, 4 august 2013

6 alimente care menţin tinereţea

 

6 alimente care menţin tinereţea
Merita citit
 Tinereţea nu e veşnică, dar depinde de tine cât de mult poţi să o prelungeşti. Iar cea mai la îndemână armă pentru a opri timpul în loc e regimul de viaţă. Specialiştii englezi vă spun ce alimente e bine să consumaţi.

Organismul fiecăruia dintre noi are nevoie de antioxidanţi deoarece aceştia previn apariţia ridurilor, a celulelor canceroase şi menţin sănătatea pielii. Şi cum cei mai mulţi se găsesc în fructe şi legume, iată ce trebuie mănânci pentru a rămâne tânăr:  

Murele. 
Conţin rutin, un flavonoid care poate bloca efectele unei o enzime responsabile pentru formarea cheagurilor de sânge. Acesta reduce considerabil riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Roşiile. 
Sunt bogate în licopen, un antioxidant care poate combate radicalii liberi. Este dovedit faptul că licopenul are capacitatea de a te proteja împotriva unor forme de cancer, inclusiv cancerul pulmonar. Acesta se gaseşte în roşii şi în pasta de roşii, marele beneficiu fiind acela că efectele lui sunt activate de caldera.

Vinetele. 

Dacă îţi plac aceste legume, atunci ai noroc. Coaja violet a vinetelor este dovada puterii antioxidanţilor pe care îi conţine. Vinetele sunt una din cele mai bune surse de nasunin, un antioxidant care blochează răspândirea celulelor canceroase. Nasuninul poate încetini evoluţia bolii Alzheimer prin înlăturarea efectelor radicalilor liberi la nivelul neuronilor.

Ardeiul roşu

Este benefic pentru sistemul imunitar deoarece este o sursă excelentă de vitamina C. Vitamina C stimulează producerea de celule albe şi are capacitatea de a te păstra tânăr.

Varza de Bruxelles.

 Este una dintre cele mai bune surse de sulf. Celulele umane sunt dotate cu talentul de a lupta împotriva aberaţiilor genetice care duc la apariţia tumorilor, iar compuşii bogaţi în sulf determină menţinerea acestei capacităţi naturale. Sulful din varza de Bruxelles şi din legumele înrudite cu aceasta pot bloca enzimele, care determină creşterea tumorilor.

Busuiocul.

 Conţine cantităti mari de eugenol. Acest compus blochează capacitatea celulelor canceroase de a se diviza şi stimulează autodistrugerea acestora în cancerul de col uterin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu