joi, 22 august 2013

Pateuri cu ciuperci

Ingrediente:
- 400 gr aluat foietaj;
- 300 gr ciuperci la conserva taiate;
- 1 galbenus;
- 1 ceapa;
- 1 legatura patrunjel;
- putin marar;
- 2 linguri ulei;
- 2 lingurite mac, susan sau chimen.
- sare si piper.
Foietajul se lasa la decongelat timp de 2-3 ore. Se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt, impreuna cu ciupercile scurse de zeama. Se lasa la racit, apoi se pune patrunjelul si mararul tocate marunt, sare si piper dupa gust. Compozitia trebuie sa fie destul de fin tocata (fie o tocam cu cutitul, fie o dam la blender cateva secunde).
Aluatul se portioneaza in patratele. In mijlocul fiecarui patratel se pune 1-2 lingurite de umplutura, apoi se impacheteaza bine. Se ung pateurile cu galbenus si se presara deasupra mac, susan sau chimen. Pateurile se coc intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de 15-20 de minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu