marți, 13 august 2013


Prajitura Alba ca Zapada

Ingrediente:
Foi:
- 10 linguri zahar;
- 10 linguri lapte;
- 1 lingurita amoniac stins in otet;
- un praf de sare;
- 10 linguri ulei;
- 2 oua;
- faina cat cuprinde.
Crema:
- 1 l lapte;
- 6 linguri rase de zahar;
- 200 gr unt;
- 8 linguri faina;
- putina nuca de cocos pentru decor;
- 1 lamaie.
Se prepara aluatul: zaharul il dizolvam in lapte, adaugam apoi ouale, sarea, uleiul, amoniacul, iar la sfarsit faina. Framantam pana ne iese un aluat potrivit. Trebuie sa intindem 3-4 foi, pe care le vom coace fiecare separat, pe dosul unei tavi de cuptor.
Pregatim crema: amestecam mai intai faina in 10 linguri de lapte rece, apoi adaugam si zaharul. Restul laptelui il punem la fiert  cu coaja de lamaie. Cand laptele da in fiert adaugam compozitia cu zahar si amestecam bine pana cand se ingroasa. Se lasa crema la racit, iar la sfarsit se adauga untul (la temperatura camerei) si zeama de la lamaie.
Se pune o foaie, un strat de crema, si tot asa pana terminam ingredientele. Prajitura se acopera si se da la frigider timp de minim 2 ore. Se presara deasupra putina nuca de cocos. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu