sâmbătă, 3 august 2013

Somon cu sos gorgonzola

Ingrediente:
-          4 file de somon;
-          100 gr gorgonzola;
-          1 catel usutoi;
-          1 ceapa;
-          20 gr unt;
-          1 lingura ulei de masline;
-          150 ml smantana de gatit slaba;
-          40 ml vin alb;
-          3 linguri sos soia;
-          3 linguri zeama de lamaie;
-          Piper alb;
-          Garnitura la alegere: cartofi copti, broccoli, sparanghel, etc.
Somonul se pune la marinat in sosul de soia, zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt, se acopera si se da la frigider 30 de minute. Intre timp se poate prepara garnitura. Intr-o tigaie neaderenta incinsa se pun fileurie de somon si se “prajesc” fara ulei pe ambele parti. Dupa ce pestele s-a scos din tigaie se pune uleiul de masline, untul, ceapa tocata fin, se lasa putin la calit, apoi adaugam vinul, smantana lichida si lasam pana fierbe. Branza gorgonzola se taie cubulete mici si se adauga la sosul din tigaie. Se amesteca pana cand bucatile de gorgonzola s-au topit. La sfarsit se poate adauga piper alb. Somonul se serveste cu mult sos si garnitura. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu