luni, 5 august 2013

Ananas la cuptor

Ingrediente:
- 1 ananas mare;
- 16 cuisoare;
- 2 linguri ulei.
Sirop:
- 2 cani de zahar brun;
- 1/2 cana zahar extrafin;
- 16 boabe piper Szchuan uscate si zdrobite;
- un praf de cuisoara;
- un praf nucsoara;
- un praf ghimbir;
- 6 anason.
Se prepara mai intai siropul: Se pun 4 cesti de apa intr-o tigaie, apoi restul ingredientelor. Se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand. Atunci cand siropul devine gros se ia de pe foc si se lasa deoparte.
Ananasul se curata de coaja si se taie in partea de sus si de jos, astfel incat sa poata sta “in picioare”. Ananasul curatat se unge cu cuisoare. Intr-o tigaie mare se incinge putin ulei, apoi se lasa ananasul la prajit, intorcandu-l sa se faca pe toate partile (nu sta mai mult de 5-7 minute in aceasta tigaie).
Se pune ananasul intr-o tava pentru cuptor, in picioare. Se unge bine cu sosul facut mai devreme. Se da la cuptor pentru 45 de minute, ungandu-l la fiecare 7-10 minute cu sos. Se serveste fierbinte, taiat felii. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu