duminică, 18 august 2013

Inele de calamar

Ingrediente:
- 1 kg calamari;
- 4 oua;
- ulei pentru prajit;
- faina;
- pesmet;
- sare si piper.
Faina se cerne, iar ouale se bat cu 50 ml apa. Se amesteca ouale, pesmetul si faina astfel incat sa formeze acceasi compozitie ca si pentru snitele. Se adauga sare si piper dupa gust. Calamarii se taie rondele (asta daca nu ai cumparat deja taiat). Se ia un vas inalt si se incinge mult ulei sau se poate folosi o friteusa. Inelele de calamr se dau prin compozitia cu pesmet si apoi se prajesc in uleiul incins circa 1-2 minute, pana capata o culoare aurie. Se prajesc 3-4 bucati odata ca sa nu se prinda intre ele. Se scot pe hartie de bucatarie sa absoarba uleiul in exces. Se servesc calde, cu un sos de usturoi, sau dupa preferinte. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu