marți, 6 august 2013

Orez cu urzici de post

Ingrediente:
- 500 gr urzici;
- 200 gr orez;
- 150 gr ciuperci;
- 1 ardei;
- 2 morcovi;
- 1 ceapa;
- 2 linguri ulei;
- sare si piper.
Urzicile se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa apoi la scurs si se toaca marunt. Ceapa o taiem marunt si o calim.  Adaugam in tigaie si orezul, morcovii, ciupercile si adreiul tocate marunt. Se adauga o cana din apa in care au fiert urzicile si lasam la fiert la foc mic, cu capac. Se verifica  din cand in cand sa nu ramana fara apa (se adauga tot din apa in care au fiert urzicile). Urzicile se adauga la final, se sareaza si pipereaza, si mai lasam tigaia pe foc 5 minute. Se serveste cald. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu