sâmbătă, 3 august 2013


Ciuperci in foietaj cu garnitura de morcovi si cartofi

Ingrediente:
- 1 pachet foietaj;
- 100 gr ciuperci shiitake;
- 1 cana ciuperci albe;
- 2 cesti spanac;
- 3 catei de usturoi;
- 2 crengute tarhon proaspat;
- 6 cartofi dulci;
- 1 lingura patrunjel proaspat;
- 240 gr baby carrots;
- 1/2 ceasca vin rosu;
- 1 lingurita sare;
- 150 gr unt;
- 2-3 picaturi extract de vanilie;
- 1/2 lingurita piper;
- 3 cesti supa de legume;
- 1 ceapa;
- 4 ciuperci portobello (sunt ciupercile acelea mari, cam cat o palma).
Se amesteca vinul rosu cu o ceasca de supa de legume si se da la foc timp de 20 de minute. Se lasa la racit.
Cartofii se taie si se pun intr-o tava pentru cuptor. Se adauga peste acestia 2 linguri de supa de legume, patrunjelul proaspat si piperul. Se da la cuptor timp de 40 de minute, pana cand cartofii sunt gata (mai poti adauga supa, in cazul in care cartofii raman fara).
Intr-un blender pune spanacul, ciupercile shiitake, ciupercile albe, ceapa, usturoiul si tarhonul. Amesteca pana cand ingredientele sunt tocate fin. Intr-o tigaie se topeste 100 gr unt, se adauga amestecul din blender, 2 linguri de supa de legume, sare si piper. Se tine pe foc 10 minute, sau pana cand o mare parte din lichid s-a evaporat. Se lasa la racit.
Luam alta tigaie si topim restul de unt, punem morcovii, vanilia si inca 2 linguri de supa de legume. Lasam la sotat aproximativ 20 de minute.
Ciupercile portabello se curata, apoi se dau la cuptor timp de 10 minute, intr-o tava cu hartie de copt. Aluatul de foietaj se imparte in 4. Se ia fiecare ciuperca portabello, se umple cu amestecul de legume (pe care l-am lasat la racit), apoi se impacheteaza in foietaj. Pachetelele astfel formate se dau la cuptor, intr-o tava cu hartie de copt,  timp de 20-25 de minute. Se serveste alaturi de morcovii si cartofii pregatiti mai devreme. Sosul de vin se pune deasupra pentru mai mult gust. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu