joi, 1 august 2013

Bauturi care iti mentin silueta pe timpul verii!





Vara este anotimpul in care trebuie sa avem mai multa grija la alimentatie, chiar daca tentatiile sunt la tot coltul. Chiar daca temperaturile ridicate de afara te fac sa te gandesti la un frappe delicios, afla ca acest obicei nu este tomai bun pentru silueta ta. Nu spune nimeni ca nu trebuie sa te hidratezi, ci din contra, insa bauturile pe care le alegi pot face diferenta.
Uita in primul rand de sucurile acidulate si cu mult zahar, pe care la gasesti in comert, chiar daca sunt la indemana. Acestea sunt adevarate bombe calorice pentru tine, si nici nu te ajuta sa te hidratezi corespunzator. Cele mai bune bauturi sunt cele pe baza de fructe si legume, care iti ofera si un aport nutritional corect.  3 bauturi pe care trebuie sa te bazezi in aceasta vara caniculara!
Limonada. Ce poate fi mai racoritor si mai delicios decat o limonada cu miere atunci cand iti este foarte cald? Bautura preferata de multi, limonada este foarte slaba din punct de vedere caloric, avand doar 3 calorii (per 250 ml). Asa ca poti comanda oricand o limonada cu putina gheata atunci cand iesi in oras. In locul zaharului poti pune o lingurita de miere, care este atat de benefica organismului. Pentru un pahar de 250 ml iti trebuie doar o lingurita de miere, o jumatate de lamaie si putina menta pe deasupra, si ai cea mai buna bautura pe timp de vara care nu-ti afecteaza deloc silueta.
Shake natural. Cel mai bine este sa alegi aceste shake-uri doar cand esti acasa, si sa le prepari dupa bunul plac. Shake-urile de la restaurante pot fi preparate dintr-un praf, cu mult zahar si potentiatori de arome, fiind un pericol pentru silueta. Shake-ul contine mult mai multe ingrediente si este mai hranitor decat orice suc pe care il gasesti in comert. Prepara-ti un shake racoros din fructe si legume proaspete, seminte crude, migdale, nuci, iaurt, miere de albine si cateva cuburi de gheata. Amesteca toate ingredinetele intr-un blender, pana se omogenizeaza. Shake-ul, fiind foarte nutritiv, iti poate inlocui masa de seara sau de pranz, ajutandu-te si la mentinerea siluetei.
Sucuri proaspete. Fructele si legumele nu ar trebui sa iti lipseasca din meniul verii. Exista o varietate mare de combinatii pe care le poti incerca, dintre care cele mai delicioase sunt:
-          Mere cu morcovi si putin ghimbir;
-          Rodie si coacaze rosii;
-          Papaya, mere si smochine;
-          Ananas, castraveti si menta;
-          Sfecla rosie, capsuni si mar;
-          Kiwi, brocolli, lamaie si castraveti;
-          Pere si grepfruit.
Sucurile din fructe si legume se consuma in maxim 24 de ore de la pragatire si sunt o importanta sursa de vitamine pentru organismul tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu