sâmbătă, 10 august 2013

Lasagna cu spanac

Ingrediente:
- 500 gr spanac;
- 200 gr branza de capra;
- 50 gr parmezan ras;
- 2 lingurite oregano;
- 1 pachet foi de lasagna;
- 400 gr ricotta;
- 3 catei de usturoi;
- 400 ml suc de rosii;
- 4 linguri ulei de masline;
- sare si piper.
Intr-o tigaie inalta se pune usturoiul tocat marunt, impreuna cu oregano, la calit in ulei pentru 30 de secunde. Se adauga spanacul crud, si se mai lasa pe foc 5 minute. Se scoate spanacul si se lasa la scurs. Intr-un alt vas se amesteca ricotta cu branza de capra data prin razatoare, se adauga spanacul, se pipereaza si sareaza.
Pregatim vasul in care vom gati lasagna. Se ung peretii vasului cu putin ulei si putin suc de rosi. Se pune primul strat de foi de lasagna, un strat de umplutura, putin suc de rosii, inca o foaie de lasagna si tot asa pana cand terminat ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie o foaie de lasagna, suc de rosii si putin parmezan ras deasupra.
Se da lasagna la cuptor pentru 50 de minute, verificand din cand in cand. Se lasa 10 minute la racit, apoi se serveste, Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu