Inghetata cu migdale si stafide
A venit caldura si ce desert se potriveste mai bine decat inghetata. Azi
va prezentam o inghetata cremoasa cu cacao si sos de ciocolata :). Cele
mai usoare retete.
Azi Inghetata cu migdale si stafide si Inghetata de zahar ars
Aproape a venit vara si inghetata este
un desert potrivit pentru aceasta perioada si ne place tuturor doar ca
eu am decis sa nu mai cumpar inghetata ci sa fac eu in functie de ce
ingrediente am la indemana pentru ca oricum ar fi macar stiu ce am pus
in ea si sigur nu va contine prafuri despre care nu stiu nimic.
Tipul rețetei: Desert
Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 30 Minut(e)
Timpul de gatire: 5 Ora(e)
Dificultate: Usor
Ingrediente:
600 ml lapte
3 oua
zahar…dupa gust (eu am pus cam 100 gr)
coaja rasa de la o lamaie
zeama de la o lamaie
400 gr iaurt
500 ml frisca lichida
migdale felii si stafidePreparare:
Etapa 1 Am pus la foc ouale cu laptele, zaharul,coaja si zeama de lamaie,am lasat sa fiarba la foc mic amestecand continuu.
Cand a inceput sa fiarba am mai tinut 2 min pe foc,am adaugat migdalele si stafidele si gata. Am lasat compozitia la racit.
In acest timp am batut frisca,am adaugat in ea iaurtul si am amestecat
si apoi compozitia facuta pe foc care intre timp s-a racit complet. Am
pus inghetata in vase si am dat la congelator.
La fiecare 1 ora am scos-o si am amestecat cu forta pentru a nu face ace de gheata.
Am facut asta de 3 ori.Am servit inghetata decorata cu capsune si sos de capsune.
Tipul rețetei: Desert
Numarul de portii: 1
Timpul de preparare: 1 Ora(e)
Timpul de gatire: 30 Minut(e)
Dificultate: Dificil
Ingrediente:
Aceasta
reteta o am de la o vecina a mamei care face niste dulciuri minunate.
De foarte multe ori in copilarie primeam inghetata de la ea si de
fiecare data ii ziceam mamei ca o sa ma fac eu mare si voi cere reteta,
nu de alta dar niciodata nu ma saturam din ceea ce primeam. Atat de buna
era.
Uite ce simplu e de facut, ai nevoie de:
4 oua
300 g zahar
0 lingutita cu varf de faina
600 ml lapte
5 linguri de zahar pentru a face zahar arsPreparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu 200g zahar
si o lingura de faina. Intre timp preparam zaharul ars.(Punem 5 linguri
de zahar la foc mic si cand s-a topit zaharul adaugam un paharel de apa
si il fierbem pana se topeste tot zaharul). Punem zaharul ars in cei 600
ml de lapte pe care il adaugam peste compozitia de mai sus. Toate
acestea se fierb pe foc. Trebuie insa sa fi foarte atenta ca atunci cand
da primul clocot sa iei compozitia de pe foc(daca o lasi mai mult se
branzeste). O lasi sa se raceasca foarte bine. Cand compozitia s-a racit
batem cele 4 albusuri cu 100 g zahar. Cand sunt batute bine, adaugam
compozitia fiarta pe foc si racita peste ele amestecand usor.
Se pune la frigider si se lasa minim 6 ore.
Ca si o sugestie de prezentare, poti sa o tai cubulete, adaugand fructe, ciocolata sau orice alte ingrediente care iti plac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu