Somon cu sos de smantana
La
aceasta retetea intai si intai am frecat intr-un castronel o lingura de
suc de lamaie cu o lingura de sos de soia, apoi treptat 2 linguri de
ulei de masline si un varf de sare. Somonul decongelat si spalat un pic
in apa rece l-am pus intr-un vas pentru cuptor si am turnat sosul
preparat deasupra. L-am lasat cam 20 de minute sa zaca in amestec, timp
in care s-a incalzit si cuptorul meu, apoi l-am lasat la copt cam 30 de
minute (pe la jumatatea timpul am intors feliile de somon de pe-o parte
pe alta, dar nu cred ca este neaparat necesar. Intre timp, am amestecat
4-5 catei de usturoi, 3 rosii mici taiate foarte marunt, o jumatate de
lingurita de sare, o lingurita de miere cu o lingura de ulei de masline,
o lingura plina varf de smantana si un pic de apa ca sa fie ceva mai
lichid. Acestea fiind zise va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu