sâmbătă, 3 august 2013

Somon cu sos de smantana

La aceasta retetea intai si intai am frecat intr-un castronel o lingura de suc de lamaie cu o lingura de sos de soia, apoi treptat 2 linguri de ulei de masline si un varf de sare. Somonul decongelat si spalat un pic in apa rece l-am pus intr-un vas pentru cuptor si am turnat sosul preparat deasupra. L-am lasat cam 20 de minute sa zaca in amestec, timp in care s-a incalzit si cuptorul meu, apoi l-am lasat la copt cam 30 de minute (pe la jumatatea timpul am intors feliile de somon de pe-o parte pe alta, dar nu cred ca este neaparat necesar. Intre timp, am amestecat 4-5 catei de usturoi, 3 rosii mici taiate foarte marunt, o jumatate de lingurita de sare, o lingurita de miere cu o lingura de ulei de masline, o lingura plina varf de smantana si un pic de apa ca sa fie ceva mai lichid. Acestea fiind zise va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu