duminică, 4 august 2013

Vita Stroganoff

Ingrediente:
- 2 cani supa de vita;
- 100 gr ciuperci proaspete;
- 2 linguri ulei vegetal;
- 2 cepe;
- 2 linguri pasta de tomate;
- 1/2 cana vin alb;
- 1/3 cana sos de soia;
- 500 gr carne vita;
- 6 linguri faina;
- 1 cana smantana;
- 2 linguri marar proaspat;
- sare si piper;
Ciupercile se pun in 1/2 cana de supa, apoi se dau la foc, pana cand ciupercile se inmoaie putin. Se strecoara ciupercile, se taie marunt, iar supa  se pastreaza. Incingem uleiul intr-o tigaie, se pune ceapa tocata fin, se lasa la calit. Se adauga pasta de tomate si se amesteca bine timp de 7-10 minute. Restul de supa se pune la fiert impreuna cu ciupercile, vinul, sosul de soia, supa in care au fiert ciupercile, amestecul de tomate si carnea de vita bucatele. Se lasa pe foc pana cand carnea este fiarta bine (cateva ore).
Din zeama in care fierbe vita se ia 1/2 cana si se amesteca cu faina. Amestecul de faina se incorporeaza inapoi in oala cu carne si se mai tine pe foc pana cand sosul se ingroasa. Cand stingem focul adaugam smantana si mararul tocat marunt, apoi condimentam cu sare si piper. Vita Stroganoff se serveste cu orez sau fidea de ou. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu