vineri, 2 august 2013


Ficatei cu bacon

Ingrediente:
- 150 gr bacon;
- 450 gr ficatei;
- 25 gr faina;
- 2 lingurite ulei;
- 200 ml suc de mere;
- 2 mere;
- 1 lingurita mustar Dijon;
- 150 ml smantana;
- 1 lingurita salvie;
- sare si piper dupa gust.
Merelor li se scot samburii, dupa care se taie precum cartofii wedges. Intr-o tigaie incinsa prajim usor baconul, pana devine auriu, apoi adaugam merele si mai tinem tigaia pe foc 2-3 minute, dupa care dam la o parte. Intr-o alta tigaie se incinge uleiul si se prajesc ficateii taiati cubulete, care in prealabil au fost tavaliti prin faina. Cate 3 minute pe fiecare parte si ficateii sunt gata. Se scot pe hartie de bucatarie sa absoarba uleiul. In aceeasi tigaie in care s-au prajit ficateii se pune sucul de mere pe foc, si asteptam sa scada la jumatate. Adaugam apoi smantana, mustarul, ficateii, baconul si la sfarsit condimentele. Se mai lasa pe foc inca 4-6 minute, dupa care se poate servi. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu