joi, 1 august 2013

Rulada cu dulce de leche

Ingrediente:
- 5 oua la temperatura camerei;
- 5 linguri zahar;
- 1 lingurita esenta de vanilie;
- 1 lingurita coaja de lamaie;
- un praf de sare;
- 5 linguri faina;
- 1 cana dulce de leche;
- 2 linguri de zahar pudra;
- 200 gr fructe de padure pentru decor;
- 1 lingurita praf de copt.
Se mixeaza ouale bine, pana cand devin spumoase, apoi se adauga zaharul treptat, amestecand bine cu mixerul. Amestecul este gata cand este de 2 ori mai mult decat la inceput si este destul de gros. Se adauga vanilia, sarea si coaja de lamaie, amestecand usor, cu o spatula. Cernem faina peste amestecul de oua, adaugam si praful de copt, apoi amestecam usor.
Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt (sau cu unt si faina), apoi se toarna blatul. Se coace timp de 12-15 minute, la 160 grade C. Acum avem nevoie de o carpa de bucatarie curata sau de o bucata de panza, peste care presaram jumatate din cantitatea de zahar pudra. Scoatem blatul de la cuptor si il rasturnam deasupra zaharului (desprindem si tava de blat). Cat inca este cald, blatul se ruleaza cu ajutorul panzei, apoi se lasa sa se raceasca complet, timp de 2-3 ore.
Se deruleaza blatul, se intinde bine dulce de leche, apoi rulam din nou si presaram la final cu restul de zahar pudra. Pentru servire se taie felii, alaturi de cateva fructe de padure. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu