marți, 20 august 2013

Chec cu mac

Ingrediente:
- 8 oua;
- 250 gr unt sau margarina;
-100 gr mac;
- 1 praf de copt;
- 250 gr zahar;
- 2 plicuri zahar vanilinat;
- coaja rasa de la 1 lamaie;
- 250 gr faina.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se amesteca pana cand acesta este topit. Separat se mixeaza galbenusurile cu untul. Peste galbenusuri incorporam albusurile, incet, folosing o lingura (nu mai folosim mixerul deoarece se va lasa compozitia). Se adauga macul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie, faina si praful de copt.
Tapetam cu hartie de copt 2 forme de chec si turnam compozitia in mod egal. Dam checul la cuptor la foc mic. Lasam la racit, apoi taiem felii. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu