joi, 22 august 2013

Tarta cu pere

Ingrediente:
- 500 gr aluat pentru tarta;
- 150 gr zahar;
- 600 ml lapte;
- 70 gr faina;
- 4 oua;
- 5 pere;
- 1 esenta de vanilie;
- 200 gr zahar pudra;
- 40 gr unt;
- 150 ml lichior pere.
Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pudra, pana cand se obtine o spuma. Se adauga, pe rand faina, zaharul pudra si laptele usor incalzit. Curatam perele de coaja si le taiem pe din doua. Le punem la fiert in 500 ml apa impreuna cu zaharul tos, pana se ingroasa ca un sirop. Dupa ce perele sunt gata se adauga untul si lichiorul de pere. Dam la rece timp de cel putin 30 de minute.
Se scot perele din zeama si se lasa la scurs, apoi se taie felii. Aluatul se intinde si se pune intr-o tava de tarta, tapetata in prealabil cu hartie de copt. Se adauga crema pregatita la inceput, apoi se aseaza deasupra feliile de pere. Dam tava la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce este gata se lasa la racit, apoi se poate scoate din tava fara a se faramita. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu