miercuri, 7 august 2013

Chec Limonada

Ingrediente:
- 3 lamai zemoase;
- 3/4 cana zahar;
- 1/3 ceasca unt topit;
- 1/3 cana porumb dulce;
- 3 oua mari;
- 1/2 ceasca de ulei de cocos, incalzit;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 3 cani de faina;
- 1/3 cana migdale;
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu;
- 2 lingurite praf de copt;
- 2 cani limonada;
- un praf de sare;
- zahar pudra pentru ornare.
Untul topit se amesteca cu 1/4 cana de zahar, pana se transforma intr-o pasta. Se ia o tava de cuptor si se unge tava cu aceasta pasta. Lamaile se decojesc usor, cojile se pastreaza. Feliem lamaile si aruncam toti samburii. Se aseaza feliile de lamaie deasupra untului topit, in tava. Printre acestea se presara porumbul.
Intr-un castron mare se bat ouale, restul de zahar, uleiul de nuca de cocos si vanilia pana la omogenizare. Se adauga apoi faina, sarea, bicarbonatul si praful de copt. Se adauga  limonada si coaja rasa de la lamai, amestecand continuu. Aluatul astfel obtinut se toarna peste lamaia din tava. Se coace la cuptor timp de 30-40 de minute, la 180 de grade C.
Se lasa checul la racit 20 de minute, inainte de a-l scoate din tava. Tava se rastoarna, iar checul ar trebui sa iasa destul de usor. Chiar inainte de servire se presara cu zahar pudra. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu