duminică, 25 august 2013

Pizza calzone vegetariana

Ingrediente:
- 1 kg faina;
- un praf de sare;
- drojdie uscata;
- 100 ml ulei de masline;
- 1 ceapa;
- 1 catel usturoi;
- condimente: cimbru, busuioc, oregano, dupa preferinte;
- 400 gr sos de rosii;
- 200 gr ciuperci;
- 300 gr rosii;
- 2 ardei grasi;
- 300 gr urzici sau spanac.
Se prepara un aluat folosind faina, drojdie, 600 ml apa calda, sare si 80 ml ulei. Se lasa 30 de minute la dospit.
Calim in putin ulei ceapa, ciupercile, ardeii grasi si usturoiul taiate marunt, impreuna cu condimentele. Spanacul se fierbe, iar rosiile se taie marunt. Aluatul il impartim in 4 si il intindem bine.
Fiecare bucata de aluat se unge mai intai cu sos de rosii, apoi cu spanac, iar la final punem restul de umplutura. Se impatureste, se lasa 10 minute sa creasca, apoi se da la cuptor pentru 20-30 de minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu