vineri, 23 august 2013


Placinta greceasca cu carne

Ingrediente:
- 1 kg carne tocata;
- 1 pachet foietaj;
- 1/2 pachet unt;
- 1/2 cana pesmet;
- 1 cana ulei de masline;
- 3 oua;
- 4 cepe;
- 1 cana parmezan ras;
- 1 legatura patrunjel;
- sare si piper.
Ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Se pune untul la topit, apoi se caleste ceapa in acesta. Adaugam carnea tocata si lasam pe foc pana isi schimba culoarea. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Ouale se bat si se amesteca cu carnea pana la omogenizare. Se adauga pesmetul, parmezanul, patrunjelul, sare si piper.
Se ia o tava si se unge cu ulei. Se iau 5-6 foi de foietaj si se tapeteaza tava. Foietajul se unge cu ulei, apoi se pune compozitia de carne. Pe deasupra punem inca 5-6 foi de foietaj, unse din nou cu ulei de masline. Se da la cuptor, la foc mic, pentru 1 ora. Se serveste calda sau rece. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu