duminică, 25 august 2013

Supa italiana de legume

Ingrediente:
- 1 ceapa;
- 3 catei usturoi;
- 3 cartofi;
- 200 gr pastai de mazare;
- 1 dovlecel;
- cateva frunze de telina;
- fidea;
- 2 ardei grasi;
- 1 morcov;
- 200 gr porumb fiert;
- 200 gr varza;
- 1 conserva rosii decojite;
- 1 legatura de patrunjel;
- condimente: busuioc, cimbru, sare si piper;
- cateva linguri de ulei de masline;
- 100 gr parmezan ras pentru servit.
Ceapa, ardeiul gras si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei.Adaugam apoi si restul legumelor (fara rosie), lasam 5 minute pe foc, dupa care adaugam apa din belsug. Se lasa sa fiarba timp de 20 de minute, apoi se adauga verdeturile si rosiile taiate. Fideaua se pune tot acum si se mai lasa supa la fiert pana cand fideaua este gata.
Se poate servi atat rece, cat si calda. La servire se adauga putin parmezan deasupra. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu