luni, 5 august 2013

Salata bulgareasca

Ingrediente:
-200 gr telemea de vaca;
- 4-5 rosii;
- 200 gr sunca presata;
- 4 castraveti;
- 3-4 oua;
- 2 cepe;
- 1 pumn de masline;
- ulei, sare si piper.
Ouale se fierb timp de 10 minute, pentru ca galbenusul sa fie tare, apoi se taie felii. Ceapa se taie cat mai subtire, sunca se taie fasii cat degetul, castravetii se taie rondele, iar rosiile in sferturi (daca rosiile sunt mari se taie mai mic). Din ingredientele de mai sus ies 3-4 portii. Se ia fie un castron mare, fie 3-4 castroane mai mici si se aseaza ingredientele in urmatoarea ordine: rosii, castraveti, ceapa, sunca, rondele de ou, iar pe deasupra presaram telemeaua rasa si cateva masline. Se asezoneaza cu ulei, sare si piper, dupa gust. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu