sâmbătă, 10 august 2013

Supa crema de ceapa

Ingrediente:
- 300 gr ceapa;
- 200 gr cascaval ras;
- 1 lingura ulei;
- sare si piper;
- 500 gr smantana;
- 2 galbenusuri;
- 100 ml vin alb;
- 1 legatura de ceapa;
- crutoane pentru servire.
Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se pune la calit in ulei. Se adauga peste ceapa apa (cat sa acopere ceapa), se sareaza, pipereaza, se acopera vasul si se lasa la fiert pana ce ceapa se inmoaie. Se da apoi prin blender pana devine o pasta.
Punem crema din nou pe foc, adaugam vinul, aproape 3/4 l de apa, smantana, galbenusurile, cascavalul ras si ceapa verde tocata rondele. Tinem pe foc timp de 5-7 minute. Dam totul din nou prin blender, pana pasam toate ingredientele. Se serveste fierbinte, cu crutoane si boia dulce.
In loc de crutoane poti praji o felie de paine cu putin cascaval ras deasupra (se da felia de paine pentru 5-7 minute la cuptorul incins pana devine crocanta). Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu