sâmbătă, 10 august 2013

Negresa cu gem

Ingrediente:
- 2 oua;
- 1 cana zahar;
- 2 cani faina;
- 1 borcan mic cu gem;
- 1 lingurita bicarbonat stins in otet;
- un pumn de stafide;
- sare;
- 1 cana lapte;
- 1/2 cana ulei;
- 2 linguri cacao;
- 50 gr ciocolata neagra topita la bain marie.
Ouale se amesteca cu zaharul si sarea, apoi se adauga, pe rand, urmatoarele ingrediente: laptele, uleiul, bicarbonatul, cacaoa, gemul, faina, ciocolata topita si stafidele. Se ia o tava si se unge cu unt si faina, sau se pune hartie de copt. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor pentru 30 de minute. Inainte de a stinge focul se verifica daca prajitura este coapta complet. Se scoate din cuptor si se lasa la racit inainte de servire. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu