joi, 22 august 2013


Focaccia cu rosii cherry

Ingrediente:
- 500 gr faina;
- 15 gr drojdie;
- 1 lingurita sare;
- 20 de rosii cherry;
- ulei de masline;
- 250 ml apa calduta;
- 2 lingurite zahar;
Se face un aluat folosind faina, drojdia, sarea, zaharul si apa calduta. Se framanta pana cand nu se mai lipeste de maini (cel putin 15 minute). Se lasa aluatul la crescut intr-un vas acoperit, timp de 1 ora. Se ia o tava de cuptor si se unge cu putin ulei de masline, apoi se intinde aluatul in aceasta tava. Rosiile se taie pe jumatate si se pun deasupra aluatului. Se mai lasa inca 30 de minute la dospit, in cuptor, fara a da drumul la foc.
Se amesteca 3 linguri ulei de masline cu 3 linguri apa si se unge foccacia cu acest amestec. Focaccia se da la cuptor timp de 30 de minute, la 180 de grade C. Se serveste calda. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu