sâmbătă, 17 august 2013

Strudel cu prune si vanilie

Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta;
- 9 linguri de gris;
-  5 linguri smantana;
- 1 ou;
- 500 gr prune;
- 3 linguri zahar;
- ulei.
Pentru crema de vanilie:
- 200 ml frisca lichida;
- 2 galbenusuri;
- 1 lingura zahar;
- 2 lingurite extract de vanilie;
- 1 plic zahar vanilinat.
Se ung 4 foi de placinta cu ulei si se aseaza una peste alta. Amestecam grisul cu zaharul si smantana si punem peste foile de placinta. Prunele se curata de samburi si se lasa la uscat inainte de a le presara deasupra grisului. Se ruleaza placinta si se unge cu un ou, apoi se da la cuptor pana la rumenire.
Preparam si crema de vanilie: la bain marie fierbem frisca lichida cu galbenusurile, adaugam zaharul, extractul de vanilie si zaharul vanilinat. Crema de vanilie se serveste peste strudelul cu prune. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu