joi, 15 august 2013

Chec cu banane

Ingrediente:
- 250 gr faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- 4 linguri sirop de agave;
- 150 ml iaurt light;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 400 gr banane foarte coapte;
- 3 oua;
- cateva nuci zdrobite.
Intr-un bol maricel se amesteca faina, bicarbonatul, un varf de sare si praful de copt. Bananele se decojesc si se dau la blender, apoi se adauga siropul de agave, ouale batute usor si iaurtul. La sfarsit se adauga si amestecul de faina.
Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt. Compozitia de chec se pune in forma si se presara nucile. Da checul la cuptorul preincalzit, la 160 de grade C, timp de 70-75 de minute, pana cand este gata. Se poate servi atat cald, langa o cupa de inghetata, cat si rece. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu