marți, 13 august 2013


Iepure marinat

Ingrediente:
- 1 kg iepure;
- 3 catei de usturoi;
- 1 morcov;
- 3 linguri suc de rosii;
- sare si piper;
- boia dulce;
- 1 ceapa;
- 1 ardei gras;
- 3 linguri ulei;
- cimbru verde.
Marinata:
- 500 ml vin alb;
-4 catei usturoi;
- boabe de piper;
- 200 ml apa;
- 1 ceapa;
- 2 foi dafin.
Se desprinde carnea de pe oase si se taie bucatele. Se prepara marinata: amestecam vinul cu apa, usturoiul pisat, boabele de piper, dafinul si ceapa taiata mare. Carnea se pune la marinat pentru cel putin 3-4 ore, la rece.
Scoatem carnea din marinata, o lasam putin la scurs, apoi o rumenim pe toate partile in putin ulei. Cand este gata se scoate carnea. In acelasi ulei se caleste ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, morcovul rondele si ardeiul gras. Dupa 6 minute se adauga 100 ml apa si 100 ml marinata.

Punem carnea inapoi in oala, adaugam sare, piper, boia si cimbru, apoi lasam sa fiarba la foc mic pentru 20 de minute. Se pune si sucul de rosii si mai lasam pe foc inca 20 de minute.
Se serveste cald, cu un vin rosu. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu