joi, 8 august 2013

Chiftelute de post

Ingrediente:
- 350 gr soia granule;
- 5 catei de usturoi;
- 50 ml ulei;
- cimbru;
- 120 gr faina;
- 50 ml apa minerala;
- sare si piper;
- ulei pentru prajit.
Soia se pune la fiert, in apa cu sare timp de 30 de minute, dupa care se lasa la scurs si se stoarce pentru a elimina excesul de apa. Se adauga peste soia faina, usturoiul pisat, si condimentele. La sfarsit adaugam si apa minerala si uleiul, si amestecam bine. Chiftelutele se formeaza cu mainile, insa nu foarte mari.
Incingem uleiul si prajim chiftelutele pana cand devin aurii. Scoatem pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei. Se servesc alaturi de alte preparate de post. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu