miercuri, 14 august 2013

Souffle de legume

Ingrediente:
- 500 ml lapte;
- 40 gr faina;
- 1 dovlecel mic;
- 1 ceapa;
- 1/2 vanata mica;
- 1 ardei gras;
- 1 rosie;
- 40 gr unt;
- 8 oua;
- 100 gr cascaval ras.
Pregatim un sos bechamel: untul se topeste, se adauga faina, apoi se incorporeaza laptele incet, pana cand sosul se ingroasa (toata procedura se face pe foc). Se lasa sosul la racit.
Ouale se bat spuma, se adauga un praf de sare, sosul bechamel, cascavalul ras si legumele tocate marunt si calite in prealabil. Compozitia se pune in forma de chec sau briose si se da la cuptor la 170 de grade C, timp de 40 de minute. Se servesc calde. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu